logo-apneuvereniging-bkg

Online vragenlijst onderzoek slaapapneu en tandenknarsen

Geplaatst op 16-05-2021  -  Categorie: ApneuBulletin  -  Auteur: Ton op de Weegh

Online vragenlijst onderzoek slaapapneu en tandenknarsen

 

adobestock-cpapMijn naam is Maybrit Hansen en ik studeer Tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Voor mijn masterscriptie doe ik een onderzoek naar het vóórkomen van bruxisme (tandenknarsen en klemmen) bij personen met en zonder obstructief slaapapneu. In eerdere onderzoeken is aangetoond dat bruxisme en osas iets met elkaar te maken hebben. Om dit verband te verduidelijken neem ik een vragenlijst af.

Wie kan meedoen aan het onderzoek?
U kunt meedoen, als u nog eigen tanden en kiezen heeft. Als u een uitneembare voorziening (kunstgebit boven en/of onder, plaatje of frameprothese) heeft of gebruikt, kunt u niet meedoen.

Wilt u meedoen?
Het invullen van de vragenlijst is volledig anoniem en zal maximaal 5 minuten in beslag nemen. De resultaten van het onderzoek zullen gebruikt worden voor het schrijven van de scriptie en het schrijven van een publicatie in een wetenschappelijk tijdschrift. Na het afronden van het onderzoek komt de conclusie in het ApneuBulletin en in ApneuMagazine te staan.

U kunt de vragenlijst in uw webbrowser openen door te klikken op onderstaande link:
Onderzoek naar de prevalentie van bruxisme bij obstructief slaapapneu (OSAS) patiënten in vergelijking met volwassenen zonder OSAS

Als bovenstaande link niet werkt, probeer dan het kopiëren van de onderstaande link in uw webbrowser:
https://redcap.umcg.nl/redcap/surveys/?s=HTAEDNEJRD